Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy nowe tryb HalfRP się przyjmie na scenie serwerów Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnio mam ochotę na założenie trybu HRP, taki dość autorski tryb :v był kiedyś na pewnym serwerze ale przekształcił się w kiepski freebuild. Sam projekt udoskonaliłem lekko i chcę zrobić małe odgrzanie kotleta z 2012 ;f Przeczytajcie do końca i stwierdźcie co można dodać i czy taki tryb wogóle mógłby zyskać graczy?

Więc tak, po wejściu na serwer pojawiamy się na mapie takiego 'miasta' w którym nie ma żadnych kopalni ani nic, sklep, pare eventów i innych bajerów. Gracz otrzymuje domyślnie kit ze skórzaną zbrojką i drewnianymi narzędziami których nie może jeszcze raz wziąć. Na serwerze byłyby działki ale uwaga! Płatne! Kilka tysięcy za działeczkę 20x20 które można zarobić kopiąc i sprzedając surowce. Działek można mieć nielimitowaną ilość a użytkownik z rangą VIP za tą samą cene kupuje działki 30x30 :) (To jak dla mnie żadne P2W). Surowce można zdobyć na specjalnej mapie, na niej nie ma pvp, dropu ze stone itp. Mapa jest resetowana co 7 dni. 

Do dyspozycji mamy również misje podzielone na 3 kategorie:

1. Za zrobienie otrzymujemy $

2. Za zrobienie otrzymujemy cenne itemy

3. Za zrobienie otrzymujemy XP

Działki nie byłyby z pluginu PlotME/PlotSquared czy innych automatów tylko tworzone co np. 7 dni 50 działek przez administrację. Plugin SRM/AreaShop.

Dodanie kolegi do działki, tpa czy inne rzeczy byłyby płatne - itemy/XP/Hajs. Na jednym poziomie tj. jeżeli płacisz np. XP to zakup 30XP - koszt 60$, a koszt teleportu opłacanego $ to też 60.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

"e tam k***a easyhc lepszy k***a a nie tam jakies frebaildy czy inne rp"

~ 70% Polskich graczy Minecraft

@antyblezur

Fajny tryb, ale czy się przyjmie - wątpie.

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Ja nie widze celu, aby grać na takim serwerze i kupować te działki. Ani żadnego fun'u ani fajnej gry z innymi minecraftowcami... No Nie wiem. Takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Ja grałem na freebuildzie. Gralem na gildiach, gralem wszędzie. Sam tworzę serwer nie widze innego sensu, bo uważam że na różnych serwach z różnych trybów się spelnilem ;0 nie zagralbym. Dodaj coś jeszcze. Wyróżnij ten pomysł! Zrób coś nowego! Wymyśl cos! A jak chcesz tego FB to dodaj cos do niego ;)

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

Pomysł ciekawy, ale musisz dodać coś, co sprawi, że gracze będą chcieli zostać na serwerze i grać dłużej. (I nie chodzi mi tutaj o zdobywanie większej ilości pieniędzy :) )

Opublikowano

Nie zależy mi na tym żeby zarobić. Ja serwery prowadz(iłem/ę) dla pasji. Serwer ogólnie nie miałby być P2W, a wszystkie vipy itp. miałyby takie lekkie przywileje typu /hat - nie ułatwia rozrywki a fajny gadżet ;)

Dziękuję wszystkim za opinie, narazie się wstrzymam. Wątek zamykam. 

Po lajkach dla was ;)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...